Varukorgen uppdaterad

Fritidshus

Ett fritidshus är mer än bara en fastighet - det är en port till livsglädje, avkoppling och en fristad från vardagens stress och bekymmer. Genom att erbjuda en plats att fly till och njuta av livet på ett annorlunda sätt, ger fritidshuset en mängd fördelar som positivt påverkar vårt välbefinnande och vår livskvalitet.

Fritidshus

På Sorselestugan erbjuder vi två typer av fritidshus. Du kan antingen beställa en byggsats i timmer eller med vårt eget modulsystem. Om du planerar att bygga ditt fritidshus på plintar rekommenderar vi våra byggsatser i timmer som är anpassade för detta. Tänker du gjuta en betongplatta så är våra modulhus det rätta valet. 

 

 

Fritidshus med kvalitet från Lappland

På Sorselestugan har vi producerat fritidshus av hög kvalitet i snart 40 år. Vi garanterar alltid bästa service och snabba leveranser till våra kunder. För dig som vill bygga ditt fritidshus på egen hand är våra monteringsfärdiga byggsatser ett självklart alternativ. De är lätta att sätta ihop och kommer med en fullständig beskrivning.

Vilket fritidshus passar dig och dina behov?

Att bestämma sig för vilken typ av fritidshus som passar dig och dina behov är ofta en ganska lång process som kräver mycket funderingar och diskussioner. Först bör man tänka igenom vart fritidshuset ska stå, behöver du köpa en ny tomt eller har du redan en passande plats för fritidshuset? Nästa steg som man snabbt kommer fram till är om man kan få godkänt bygglov för att bygga fritidshuset. Hela den processen innefattar att man redan då bestämmer sig för vilken typ av fritidshus man önskar bygga, hur stor det ska vara och placering på tomten. Marken där fritidshuset ska stå påverkar även vilken typ av grund som ska göras. Behöver man gjuta en betongplatta som grund eller blir det en plintgrund. Detta val påverkar ofta vilken typ av fritidshus som man bör bygga. Ska du bygga på en betongplatta är det fördelaktigt att bygga ett modulbaserat fritidshus där ni snabbt kan resa väggar och vädersäkra bygget. Våra modulbaserade fritidshus levereras med färdiga moduler som redan har all väggpanel, reglar, vidduk färdigmonterad från fabrik. Du placerar modulerna på sin plats enligt våra ritningar och kan snabbt övergå till montera takstolar och takbeläggning. Om du planerar att bygga ett fritidshus med plintgrund är våra timmerstugor ett fantastiskt alternativ. Med våra enkla byggsatser timrar du enkelt upp stugan. Planerar du att enbart använda fritidshuset på sommaren, utan att isolera stugan, kommer du snabbt att kunna börja använda din timmerstuga då innerväggarna redan är klara när du monterat upp stugan. Oavsett vilken typ av fritidshus du planerar att bygga så har vi många olika modeller som vi tror passar dig. Samtliga fritidshus, oavsett om det är modulhus eller timmerstuga, tillverkas av kvalitetsvirke från Lappland i vår egen fabrik i Sorsele i Västerbottens inland. 

Designa ditt eget fritidshus

Att bygga fritidshus innefattar många beslut som många gånger även påverkar fritidshusets utseende. I vår konfigurator kan du enkelt rita upp ditt fritidshus och placera dörrar och fönster där du önskar dem. 

  • Du ser priset för fritidshuset i realtid direkt i konfiguratorn
  • Ladda hem dina bygglovsritningar direkt när du är klar med din design, helt kostnadsfritt!
Fritidshus Borgafjäll 63 kvm

Modulhus

  • Kampanj 15%

Fritidshus Borgafjäll 63 kvm är ett modern fritidshus som du enkelt monterar med vårt modulsystem på betongplatta. Anpassa planlösningen som det passar dig. I grundutförande är planlösningen anpassad för två sovrum och badrum tillsammans med kombinerat kök och vardagsrum med fantastisk utsikt.

271 800 kr 319 765 kr
Läs mer och beställ
Fritidshus Borgafjäll 72 kvm

Modulhus

  • Kampanj 15%

Fritidshus Borgafjäll 72 kvm är ett modern fritidshus som du enkelt monterar med vårt modulsystem på betongplatta. Anpassa planlösningen som det passar dig. I grundutförande är planlösningen anpassad för två sovrum och badrum tillsammans med kombinerat kök och vardagsrum med fantastisk utsikt.

291 600 kr 343 059 kr
Läs mer och beställ
Fritidshus 35 kvm

Timmerstuga

  • Kampanj 15%

Ett mycket prisvärt Fritidshus som är anpassat för året runt bruk.

160 905 kr 189 300 kr
Läs mer och beställ
Fritidshus 40 kvm

Timmerstuga

  • Kampanj 15%

Prisvärt fritidshus byggd för året runt bruk.

197 880 kr 232 800 kr
Läs mer och beställ
Fritidshus 50 kvm

Timmerstuga

  • Kampanj 15%

Prisvärt fritidshus byggd för året runt bruk.

220 065 kr 258 900 kr
Läs mer och beställ