Varukorgen uppdaterad

Garage

Är det dags att bygga garage hemma? Vi på Sorselestugan erbjuder prefabricerade garage där varje del av byggsatsen är noga genomtänkt, ner till minsta detalj. Vi erbjuder ett stort utbud av garagemodeller som du enkelt kan anpassa efter dina behov och önskemål. Vårt modulsystem är konstruerat för att vara så lättmonterat som möjligt.

Prisvärda garage i många olika storlekar och modeller

Hitta ditt drömgarage hos oss till rätt pris. Vi erbjuder många olika garagemodeller, allt från enkelgarage, attefallsgarage till större dubbelgarage. Oavsett vilket behov du har så hjälper vi dig att hitta rätt garage. Om du behöver göra anpassningar på våra garage så får du gärna kontakta oss så hittar vi tillsammans en lösning som blir bra.  

Det ska vara enkelt att bygga garage

Våra garagebyggsatser är utvecklade för att göra montaget av garaget så enkelt som möjligt. Även om det är möjligt att montera garaget själv rekommenderar vi att du ber någon vän om hjälp vid monteringen. Följ vår anvisning i monteringsbeskrivningen och skulle du behöva hjälp så är vi bara ett samtal bort. Med marknadens kanske mest klara byggsatser kommer du att kunna ägna mindre tid åt byggandet och mer tid åt sådant som är viktigt för dig. Till samtliga garage erbjuder vi dessutom marknadsledande Hörmanns portar, kända för sin höga kvalitet. Det ger dig ett garage som både är enkelt att montera samt som står sig - år efter år.

Garage tillverkade för att hålla i generationer framöver

Med mer än 40 års erfarenhet av träkonstruktioner vet vi att kvaliteten på virket spelar stor roll för slutresultatet. Vi använder kvalitetsvirke från senvuxet, lappländskt virke som har en naturlig motståndskraft mot röta och fukt.

 

Garage från Sorselestugan

  • Enkelt modulsystem

  • 100% svensktillverkade garage

  • Våra garage är tillverkade av kvalitetsvirke från senvuxet, lappländskt virke för att hålla i generationer framöver.

  • Vi hjälper dig genom hela byggprocessen

Garage - vanliga frågor och svar

Vanligtvis krävs bygglov för att bygga ett garage men från 2020 får du bygga ett attefallsgarage utan bygglov. Du behöver dock göra en bygganmälan till kommunen. För att garaget ska få klassas som attefallsgarage får det inte överstiga 30 kvm och inte ha en takhöjd som är högre än 4m från medelmarknivån till taknock. Attefallsgaraget får inte placeras närmare än 4,5 meter från tomtgräns utan grannens medgivande. Är garaget större än 30 kvm krävs bygglov.

När man ska bygga garage behöver man välja om man ska isolera sitt garage eller inte. Ett isolerat garage är bättre för din bil och ger möjligheter att nyttja garaget som hobbyrum, verkstad eller förvaring av saker som inte tål kyla. Ett isolerat garage höjer även värdet på din fastighet. Fördelen med ett oisolerat garage är att det är billigare att bygga och att det inte bidrar till ökad uppvärmningskostnad. Våra garage är förberedda för att isoleras, men man väljer själv om man isolerar direkt eller senare.  väntarkan man välja att göra senare. Ett oisolerat garage är billigare att bygga och fyller den grundläggande funktionen att skydda din bil mot väder, vind och eventuell stöld.

En vanlig fråga som vi får är vilken garageport vi rekommenderar. Även i detta fall beror det mycket på vad man önskar för stil och vilket behov man har. En klassisk slagport har fördelen att den även kan användas som dörr vilket minskar värmeförlusten om du har ett uppvärmt garage. Slagporten tar inget utrymme på insidan av garaget. Slagporten öppnas utåt vilket under vintertid ställer högre krav på skottning jämfört med en takskjutport. Takskjutporten är väldigt smidig och ger möjlighet att använda en takskjutportmotor för öppning och stängning. Du kan då med hjälp av en fjärrkontroll öppna garageporten utan att kliva ut ur bilen. En takskjutport tar upp lite utrymme inne i garaget. I uppfällt läge påverkar den takhöjden i garaget.

Kostnaden av ett garage påverkas av många olika faktorer och val. Om du kan bygga garaget själv så blir totalkostnaden betydligt lägre men du får "betala" med den tiden du själv måste lägga ner på projektet. Om du väljer att isolera garaget så tillkommer kostnad för isolering och innerväggar. Våra garage är förberedda för att isoleras men du kan välja att göra detta senare. Vi erbjuder prisvärda garage i många olika storlekar och utföranden.

För miljöns skull rekommenderar vi våra kunder att ha en oljeavskiljare men det finns inga krav på det för garage som är mindre än 50 m2.