Varukorgen uppdaterad

Attefallshus loft 30 kvm och 24 kvm, Jonas Wallin Kolmården

Välkommen till familjen Wallins attefallsprojekt i Kolmården

Vi är väldigt tacksamma att få dela med oss av familjen Wallins byggprojekt i Sölvdammstorp som ligger alldeles intill Kolmårdens djurpark. Nedan kan ni följa hur de byggde upp två attefallshus från Sorselestugan. Ett attefallshus torp på 30kvm och ett på 24kvm. 

Dessa stugor byggdes dels för att ge sin dotter och sambo ett boende samtidigt som de skulle kunna hyra ut sin andra stuga till de som besöker kolmårdens djurpark. 

Dessa två stugor är specialanpassade efter familjen Wallins önskemål. Stugorna är beställda med grövre isolering i golv och tak. Man valde även att bygga ett större loft på Attefallshus torp 30 kvm som täcker hela bakre rummet i stugan. Stugorna beställdes även utan veranda som finns i vårt standardutförande. 

Hyr stuga intill Kolmårdens djurpark

Familjen Wallin hyr ut en av sina nya attefallsstugor som endast ligger 5 minuter från kolmårdens djurpark. 

Kontakta oss

Jonas Wallin
jonas.a.wallin@gmail.com
070-752 39 72

Kartlänk

 

 

Vi ville ha rejäla, svensktillverkade attefallshus i timmer som vi ville bygga själva

Jonas Wallin

Grundläggning och montering av attefallshus loft 30kvm och 24kvm

I slutet av oktober 2021 så levererades attefallshusen till familjen Wallin och redan i slutet av november hade båda attefallshusen monterats och fått tak för att klara vintern. Innan stugleveransen förberedde de marken där attefallshusen skulle stå och grävde eget avlopp och vatten. Attefallshusen placerades på en grusbädd med en grund av lecablock. 

Isolering och invändig byggnation av attefallshusen

När stugorna var monterade och klara utvändigt så fortsatte arbetet på insidan med att isolera väggar, golv och tak. Rörmockare och elektriker anlitades och hjälpte till med dragning för vatten och el. Familjen Wallin valde även att specialtillverka en trapp i ett av attefallshusen som ni ser på bilden nedan.

 

Slutresultat 

I maj 2022 stod båda attefallshusen färdiga och har redan hunnit ge många hyresgäster fina semesterminnen. Nedan kan ni se slutresultatet från byggnationen av de två attefallshusen.